Bestuurlijk en politiek

Na mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Alkmaar ben ik in 1992 Haarlem gaan werken. In 1993 ben ik er ook komen wonen. De eerste jaren had ik weinig tijd voor andere dingen dan werken maar na een paar jaar kwam er ook weer tijd beschikbaar om ‘iets’ voor de stad te gaan doen. Ik werd secretaris en plaatsvervangend voorzitter van de Programmaraad Haarlem, de abonneevertergenwoordiging van het kabeltelevisienet. In 2008 trad ik toe tot de Raad van Toezicht van het Patronaat, waar ik van 1 januari 2009 tot september 2010 voorzitter van was. Daarna volgde meer bestuurslidmaatschappen, zoals van de Kinderuniversiteit, COC Kennemerland en De Pletterij. Ook ben ik vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van MEE & De Wering, een grote welzijnsinstelling in Noord-Holland.In het dagelijks leven ben ik woordvoerder van de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor werkte ik als zelfstandige o.a. als projectmanager bij Platform31 en als woordvoerder bij IKEA Nederland. Meer over mijn opleidingen, bestuurservaring en werk op linkedin.

Omdat ik een liberaal in hart en nieren ben werd ik in 2000 lid van de VVD en dat betekende in mijn geval ook vrijwel direct actief lid. Al snel werd ik gevraagd voor het bestuur en daarbinnen nam ik de rol van vice-voorzitter op me. Dat heb ik vier jaar met veel plezier gedaan. In april 2009 ben ik (tussentijds) toegetreden tot de gemeenteraad van Haarlem en in maart 2010 ben ik opnieuw verkozen. Ik was tot de verkiezingen van 2014 lid van de Commissie Samenleving, de Commissie Bestuur en Voorzitter van ‘Kamer 1′ (WMO en woonurgenties) van de Commissie Beroep en Bezwaarschriften. Daar, maar ook in mijn directe persoonlijke omgeving, heb ik geleerd hoe moeilijk het voor mensen kan zijn om vorm aan hun leven te geven omdat het ze simpelweg aan de mogelijkheden of vaardigheden ontbreekt - maar ook hoe ze adequaat op weg geholpen kunnen worden zónder  dat de overheid met geld hoeft te smijten.

In januari 2017 ben ik opnieuw toegetreden tot de gemeenteraad van Haarlem en in november 2017 heb ik mij gekandideerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten